Možno ste si už všimli, že existuje veľa rôznych tabuliek kyslých a zásaditých potravín, ktoré si dokonca v mnohých prípadoch aj odporujú. Rozdiely sú spôsobené hlavne tým, že niektoré tabuľky zobrazujú kyslosť či zásaditosť potravín pred zjedením, iné po konzumácii.
Pri odkysľovaní je rozhodujúce poznať, aký efekt má potravina na naše telo po zjedení.
Zásadité potraviny
(v tele pôsobia alkalizujúco):
Silne zásadotvorné
Stredne zásadotvorné
Mierne zásadotvorné
Doprajte si zásadité potraviny
Potraviny, ktoré obsahujú veľa vápnika, horčíka, draslíka, sodíka a železa tvoria minerálne soli, ktoré neutralizujú kyseliny. Klíčky, zelenina a zelené trávy sú najviac zásadotvorné – odporúčame ich zaradiť do jedálnička v čo najvyššej možnej miere. Nezabúdajte však na to, že na zachovanie rovnováhy v organizme sú dôležité oba druhy potravín – zásadotvorné i kyselinotvorné. Ich pomer by mal byť približne 3:1 v prospech zásaditej stravy.
→ Navnadil vás náš článok a začínate s odkysľovaním svojho organizmu? Prečítajte si, ako sa odkysliť a čím podporiť detoxikačné procesy vo vašom tele.
→ V prípade, že by vás potešilo nejaké to kilo dole, pozrite sa, ako schudnúť pomocou zásaditej stravy.
Havajská spirulina – skvelý prostriedok na odkyslenie organizmu
Vyskúšajte zdroj vitamínov, minerálov a enzýmov – našu 100 % čistú havajskú spirulinu. Podporuje vyvážený imunitný systém, pomáha pri procese odkysľovania organizmu a zvyšuje celkovú silu a vitalitu.