Popis
Prírodný astaxantín z mikrorias
Astaxantín + selén (BIO) je výživový doplnok s prírodným astaxantínom z červených mikrorias Haematococcus pluvialis a selénom1 z horčičných semienok vo forme kapsúl. Sladkovodná mikroriasa Haematococcus pluvialis je známa svojim pôsobivým červeným sfarbením, ktoré vytvára ako ochrannú reakciu v ťažkých životných podmienkach. Môže za to karotenoid astaxantín, ktorý nájdeme aj v rôznych druhoch ovocia a zeleniny a spôsobuje napríklad aj charakteristické sfarbenie lososov a plameniakov.
Červené riasy sa pestujú v Krkonošskom národnom parku v Českej republike vo fotobioreaktoroch so sklenenými trubicami (podľa smerníc EÚ pre ekologické pestovanie) napájanými tou najčistejšou horskou pramenitou vodou. Tento proces umožňuje nezvyčajne vysokú koncentráciu astaxantínu, a to minimálne 5 % v biomase mikrorias.
Práškový koncentrát z hroznových jadierok je zasa bohatý na prírodné OPC (oligomérne proantykyanidíny). OPC sa radia medzi sekundárne rastlinné látky, ktoré rastliny využívajú okrem iného aj ako obranné látky proti škodlivým vonkajším vplyvom prostredia.
Prečítajte si o astaxantíne viac →.
Zloženie:
koncentrát z hroznových jadierok*, biomasa z červených rias* (Haematococcus pluvialis), extrakt z horčičných semien* (Brassica nigra), hydroxypropylmetylcelulóza (kapsula)
*ekologicky pestované
Odporúčané dávkovanie:
Užívajte 1 kapsulu denne. Zapite dostatočným množstvom tekutiny.
Len jedna kapsula denne pokryje 50 % denného odporúčaného množstva* selénu (28 µg) pre dospelých. Zatiaľ nie je k dispozícii odporúčaná denná referenčná hodnota pre príjem astaxantínu. No jedna kapsula obsahuje 4 mg astaxantínu.
*percento odporúčanej dennej dávky podľa nariadenia (EÚ) č. 1169/2011
Krajina pôvodu: Nemecko
Certifikácia: DE-ÖKO-005
Bez lepku. Bez laktózy. Vegánsky.
Upozornenie: Nepoužívajte ako náhradu za vyváženú a pestrú stravu. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. Uchovávajte mimo dosahu malých detí. Nevhodné pre deti. Uchovávajte v suchu pri teplote do 25 °C.
¹Selén pomáha chrániť bunky pred oxidačným stresom.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.