Popis
Dvojito extrahovaná tinktúra bio čagy
Čo je čaga?
Čaga (chaga) je druh huby najčastejšie sa vyskytujúcej v oblasti severnej pologule. Rastie predovšetkým na kmeňoch stromov, najčastejšie briez. Je nepravidelne tvarovaná a má vzhľad spáleného dreveného uhlia.
Obsahuje množstvo antioxidantov, vitamínov, minerálov, stopovoých prvkov a esenciálnych aminokyselín.
Ako sa zberá čaga?
Čaga sa zbiera ručne – udržateľným spôsobom – v estónskych lesoch. Dôraz sa kladie na to, aby sa pri zbere nepoškodil strom, na ktorom čaga rastie. Zároveň sa vždy ponechá nejaká časť čagy, aby sa mohla znovu rozmnožovať.
Po zbere sa čaga očistí – je dôležité odstrániť všetky nečistoty a hmyz. Následne sa čaga nakrája na kúsky a suší sa priamo na vzduchu, alebo sa vloží do pece s veľmi nízkou teplotou.
Ako sa vyrába čaga tinktúra?
Čaga tinktúra sa vyrába zmiešaním silného alkoholového extraktu s horúcou vodou. Za pomoci niekoľkých patentovaných procesov sa obsah alkoholu zníži pod 1,2 %, aby bola chuť tinktúry príťažlivejšia a aj napriek tomu mala dlhú trvanlivosť.
Ako chutí čaga?
Chuť čagy je mierne horká, s nádychom vanilky.
Zloženie:
voda, čaga (Inonotus obliquus)*, etanol (menej ako 1,2 %)
*ekologicky pestované
Dávkovanie:
Pred použitím fľaštičku poriadne pretrepte. 2-krát denne nakvapkaje pod jazyk 2,5 ml a nechajte 30 sekúnd pôsobiť. Následne prehltnite. V prípade potreby rozrieďte tinktúru v teplej vode a vypite.
V odporúčanej dennej dávke sa nachádza 1 000 mg čagy.
Krajina pôvodu: Estónsko
Certifikácia: EE-ÖKO-03
Bez lepku. Vegánske.
Upozornenie: Nepoužívajte ako náhradu za vyváženú a pestrú stravu. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. Uchovávajte mimo dosahu malých detí. Nevhodné pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.