Popis
Mungo fazule v BIO kvalite
Mungo fazuľa je strukovina s obsahom vitamínov, minerálov a stopových prvkov. Je skvelá na klíčenie, pretože klíčením sa zvyšuje jej nutričná hodnota. Hotové klíčky sú určené na priamu konzumáciu, požiť ich môžete aj do šalátov, polievok, cestovín alebo nimi dozdobiť čerstvé pečivo s nátierkou.
Návod na prípravu
- Mungo fazule namočte do vody na 8 až 12 hodín.
- V klíčiacej nádobe, pohári alebo na sitku nechajte klíčiť 3 až 5 dní.
- Počas klíčenia preplachujte 2 až 3-krát denne.
- Klíčky sú pripravené na konzumáciu, ak dosahujú veľkosť 1 až 3 cm.
- Pred konzumáciou ich je potrebné prepláchnuť studenou vodou.
Neskonzumované klíčky uchovávajte v chladničke maximálne 7 dní.
Čas namáčania: 8 – 12 hodín
Doba klíčenia: 3 až 5 dní
Zloženie:
mungo fazule* (100 %)
*ekologicky pestované
Priemerné výživové hodnoty na 100 g:
Energia: 1 324 kJ/ 314 kcal
Tuky: 2,4 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,4 g
Sacharidy: 44,2 g
z toho cukry: 3,4 g
Bielkoviny: 20,1 g
Soľ: 0,005 g
Krajina pôvodu: Uzbekistan (TR-BIO-161)
Certifikácia: NL-BIO-01 (poľnohospodárstvo mimo EÚ)
Balenie: papierové vrecko
Hmotnosť: 500 g
Skladujte na chladnom a suchom mieste
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.