Čo je za tým, že práve Čína produkuje také množstvo medicinálnych húb, a prečo by sme sa nemali báť, ak na štítku produktu objavíme: pestované v Číne?
Články
Vláknina. Ako si jej zabezpečiť dostatok?
Vláknina je dôležitá zložka stravy, ktorá môže pomôcť predchádzať rôznym zdravotným problémom, no napriek tomu jej nekonzumujeme dostatok. V akých potravinách sa nachádza a ako ju vieme jednoducho zakomponovať do nášho každodenného života?
5 živín, ktoré pomáhajú na zlepšenie nálady
Jedlo, ktoré počas dňa skonzumujeme, má dopad na chemické procesy, ktoré prebiehajú v našom mozgu. Ktorými potravinami tak vieme pozitívne ovplyvniť našu náladu?
Vitálne huby – čaga, reishi, levia hriva
Už odpradávna ľudia využívali liečivú silu prírody a využívali rôzne rastliny a byliny na liečenie chorôb a celkové posilnenie zdravia. Medzi takéto rastliny patria aj vitálne huby, tak si o nich poďme povedať niečo viac.
Medvedí cesnak – poklad pre zdravie aj kuchyňu
Medvedí cesnak si získal obľubu v kuchyniach po celom svete. Ako ho zaradiť do svojho jedálnička, kde ho môžeme nájsť a kedy je tá správna chvíľa na jeho zber?
10 potravín pre zdravie srdca
Zdravie srdca ani zďaleka nie je záležitosťou náhody. Poďme sa spoločne pozrieť na to, z akých potravín si môžeme vyskladať jedálniček, ktorý poteší naše chuťové poháriky, ale predovšetkým posilní naše srdce.
Biotín. Kľúč k zdravým vlasom, nechtom a pleti
Biotín je jedným zo základných vitamínov skupiny B. A aj keď je predovšetkým známy ako vitamín krásy, skrýva toho v sebe oveľa viac. Prečo by sme mali venovať pozornosť tomuto vitamínu a v akých potravinách ho nájdeme?
Grapefruitové jadierka a ich benefity
Grapefruit je citrusové ovocie, ktoré vzniklo skrížením sladkého pomaranča a pomela. Nás budú zaujímať grapefruitové jadierka, o ktorých si povieme niečo viac.
Low FODMAP diéta. Čo to je a pre koho je určená?
Low FODMAP diéta je stravovací režim, ktorý funguje len niekoľko rokov. Aké potraviny radíme do low FODMAP diéty a komu môže táto diéta pomôcť?
Kurkumín. V čom spočíva jeho sila?
Kurkuma si okrem kulinárskeho sveta získala svoje miesto aj v lekárskom svete a je predmetom mnohých výskumov. A čo nám hovoria o benefitoch kurkumínu pre naše zdravie najnovšie výskumy?