Neviete, čo pripraviť na obed alebo na večeru? Vyskúšajte tieto rýchle, zdravé a chutné špagety s paradajkovou omáčkou a bazalkou. Budete potrebovať len minimum ingrediencií a výsledok stojí naozaj za to.
Články
8 dôvodov, prečo do svojho jedálnička zaradiť amlu
Amla obsahuje základné vitamíny, minerály a bioaktívne látky, ktoré sú potrebné pre fungovanie nášho tela a môžu nám pomôcť lepšie zvládať niektoré ochorenia. Ktoré konkrétne?
Jód – z akých zdrojov ho získať?
Jód je esenciálny minerál a v našom tele plní mnohé dôležité funkcie. Ktoré to sú a prečo jód potrebujeme prijímať v dostatočnom množstve?
Červené morské riasy – poklad z mora
Červené morské riasy boli bohato využívané už pred stovkami rokov. V čom spočíva ich výnimočnosť a aké využitie majú dnes?
Ako pomôcť deťom budovať silný imunitný systém?
Nástup jesenných mesiacov sprevádzaný chladnejším počasím dokáže potrápiť nielen dospelých, ale predovšetkým deti. Ako v obdobiach zvýšenej chorobnosti môžeme podporiť ich imunitu?
Zdravé raňajky: fermentované ovsené vločky
Ak máte radi ovsenú kašu a hľadáte spôsoby, ako ju urobiť zdravšou, výživnejšou a uprednostňujete rýchlu prípravu a minimum času stráveného prípravou, tento postup bude presne pre vás.
Astaxantín – najsilnejší prírodný antioxidant
Pokiaľ ide o doplnky výživy s antioxidačným pôsobením, vitamín C a vitamín E boli dlhú dobu jasnou voľbou. Momentálne je však jedným z najvyhľadávanejších doplnkov výživy so silným antioxidačným pôsobením astaxantín.
Prečo potrebujeme omega-3 mastné kyseliny?
Mnoho ľudí má v dôsledku súčasných stravovacích návykov nevyrovnaný pomer omega-6 a omega-3 mastných kyselín. Prečo by nás rovnováha týchto mastných kyselín mala zaujímať a aké sú ich benefity pre naše zdravie?
Tuky vhodné na vyprážanie
Živočíšny tuk či radšej rastlinný olej? Panenský, extra panenský alebo rafinovaný? Pozrite sa s nami na to, ktoré oleje a tuky sú najvhodnejšie na vysmážanie.
Červená repa – základné fakty
U mnohých sa cvikla zapísala ako zelenina, ktorá príliš neohúrila svojou chuťou. Mnohých zasa odrádza naoko náročná príprava a spracovanie. Aké benefity nám táto zelenina prináša a ako ju vieme využiť v kuchyni?