Články

Špagety s paradajkovou omáčkou

Špagety s paradajkovou omáčkou a bazalkou

Neviete, čo pripraviť na obed alebo na večeru? Vyskúšajte tieto rýchle, zdravé a chutné špagety s paradajkovou omáčkou a bazalkou. Budete potrebovať len minimum ingrediencií a výsledok stojí naozaj za to.

Indický egreš amla -amalaki

8 dôvodov, prečo do svojho jedálnička zaradiť amlu

Amla obsahuje základné vitamíny, minerály a bioaktívne látky, ktoré sú potrebné pre fungovanie nášho tela a môžu nám pomôcť lepšie zvládať niektoré ochorenia. Ktoré konkrétne?

Jód - zdroje jódu

Jód – z akých zdrojov ho získať?

Jód je esenciálny minerál a v našom tele plní mnohé dôležité funkcie. Ktoré to sú a prečo jód potrebujeme prijímať v dostatočnom množstve?

More a červené riasy

Červené morské riasy – poklad z mora

Červené morské riasy boli bohato využívané už pred stovkami rokov. V čom spočíva ich výnimočnosť a aké využitie majú dnes?

Deti sa hrajú v prírode

Ako pomôcť deťom budovať silný imunitný systém?

Nástup jesenných mesiacov sprevádzaný chladnejším počasím dokáže potrápiť nielen dospelých, ale predovšetkým deti. Ako v obdobiach zvýšenej chorobnosti môžeme podporiť ich imunitu?

Fermentovaná ovsená kaša-1

Zdravé raňajky: fermentované ovsené vločky

Ak máte radi ovsenú kašu a hľadáte spôsoby, ako ju urobiť zdravšou, výživnejšou a uprednostňujete rýchlu prípravu a minimum času stráveného prípravou, tento postup bude presne pre vás.

Astaxantín – najsilnejší prírodný antioxidant

Astaxantín – najsilnejší prírodný antioxidant

Pokiaľ ide o doplnky výživy s antioxidačným pôsobením, vitamín C a vitamín E boli dlhú dobu jasnou voľbou. Momentálne je však jedným z najvyhľadávanejších doplnkov výživy so silným antioxidačným pôsobením astaxantín.

chvost ryby

Prečo potrebujeme omega-3 mastné kyseliny?

Mnoho ľudí má v dôsledku súčasných stravovacích návykov nevyrovnaný pomer omega-6 a omega-3 mastných kyselín. Prečo by nás rovnováha týchto mastných kyselín mala zaujímať a aké sú ich benefity pre naše zdravie?

Prepustené maslo

Tuky vhodné na vyprážanie

Živočíšny tuk či radšej rastlinný olej? Panenský, extra panenský alebo rafinovaný? Pozrite sa s nami na to, ktoré oleje a tuky sú najvhodnejšie na vysmážanie.

Cvikla

Červená repa – základné fakty

U mnohých sa cvikla zapísala ako zelenina, ktorá príliš neohúrila svojou chuťou. Mnohých zasa odrádza naoko náročná príprava a spracovanie. Aké benefity nám táto zelenina prináša a ako ju vieme využiť v kuchyni?

Novinky a tipy do vašej schránky

Nakupujte výhodne a žite zdravšie