Existuje množstvo potravín, pre ktoré je tento vzťah naozaj pravdivý. A taktiež platí, že každá farba môže byť liečivá.
Články
Namáčané müsli – zdravé raňajky
Už vás nebaví jesť kupované müsli? Nestačí vám iba pekný obal, ale chcete aj zdravý a chutný obsah? Tak práve pre vás je tu naša skvelá alternatíva! Pripravte si vaše vlastné domáce müsli.
Cvikla a jej účinky
Cvikla je super-výživná a očistná zeleninka. Má silné antioxidačné a protizápalové účinky a jej listy sú výborným zdrojom vápnika, železa, vitamínu C a A, kyseliny listovej, mangánu, draslíku a betaínu.
Prevencia proti chrípke
Prirodzene sa môžeme ochrániť pred chrípkou tak, že podporíme vlastné obranné prostriedky tela – imunitu a osadenstvo črevnej mikroflóry. Ako teda podporíme imunitný systém a posilníme zdravý vnútorný ekosystém?
Zdravá soľ
Soľ je hlavnou zložkou krvnej plazmy, lymfy, medzibunkovej tekutiny a tiež plodovej vody. Udržuje krvný tlak a acidobázickú rovnováhu. Mnoho procesov v tele na nej závisí, a preto záleží, aký typ soli jeme.
Účinky citrónu
Hlavnou účinnou látkou citrónov je vitamín C, ktorý posilňuje obranyschopnosť organizmu a chráni nás pred infekciami. Podľa mnohých výskumov konzumácia ovocia a zeleniny s vysokým obsahom vitamínu C znižuje riziko srdcových ochorení a infarktu. Aké ďalšie zaujímavé fakty o citróne vieme?
Obyčajná kapusta v de luxe prevedení
Kapusta v surovom stave obsahuje dôležité živiny ako vitamín C a enzýmy. Ak hľadáte spôsob ako si ju dopriať v surovom stave a neprísť o živiny, vyskúšajte tento recept.
Sila zelených nápojov
Zelené smoothie nápoje skrývajú v sebe množstvo živín, vitamínov, minerálov a ďalších prospešných látok. Pripravíme si ich zmixovaním ovocia, listovej zeleniny a byliniek.
Jahodové tahini
Výborné a chutné jahodové tahini, ktoré pripravíte jednoducho a rýchlo. Môžete ho použiť ako alternatívu nutely alebo ako náplň do palaciniek.
Keltská žihľavová polievka
Na 4 porcie potrebujeme: V hrnci rozpusťte maslo. Do masla hoďte zemiaky, cibuľu a pór. Podľa chuti osoľte a okoreňte a poduste prikryté približne 10 min. Prilejte vývar a keď začne vrieť, znížte teplotu a pridajte žihľavu. Povarte pár minút a vlejte smotanu. Nakoniec rozmixujte v mixéri na hladkú kašu. Podávajte ešte teplé.