Články

farebný šalát

Sú tmavé potraviny liečivé?

Existuje množstvo potravín, pre ktoré je tento vzťah naozaj pravdivý. A taktiež platí, že každá farba môže byť liečivá.

Ovsené vločky

Namáčané müsli – zdravé raňajky

Už vás nebaví jesť kupované müsli? Nestačí vám iba pekný obal, ale chcete aj zdravý a chutný obsah? Tak práve pre vás je tu naša skvelá alternatíva! Pripravte si vaše vlastné domáce müsli.

Červená repa

Cvikla a jej účinky

Cvikla je super-výživná a očistná zeleninka. Má silné antioxidačné a protizápalové účinky a jej listy sú výborným zdrojom vápnika, železa, vitamínu C a A, kyseliny listovej, mangánu, draslíku a betaínu.

Prevencia proti chrípke

Prirodzene sa môžeme ochrániť pred chrípkou tak, že podporíme vlastné obranné prostriedky tela – imunitu a osadenstvo črevnej mikroflóry. Ako teda podporíme imunitný systém a posilníme zdravý vnútorný ekosystém?

Himalájska soľ - ružová

Zdravá soľ

Soľ je hlavnou zložkou krvnej plazmy, lymfy, medzibunkovej tekutiny a tiež plodovej vody. Udržuje krvný tlak a acidobázickú rovnováhu. Mnoho procesov v tele na nej závisí, a preto záleží, aký typ soli jeme.

Citróny

Účinky citrónu

Hlavnou účinnou látkou citrónov je vitamín C, ktorý posilňuje obranyschopnosť organizmu a chráni nás pred infekciami. Podľa mnohých výskumov konzumácia ovocia a zeleniny s vysokým obsahom vitamínu C znižuje riziko srdcových ochorení a infarktu. Aké ďalšie zaujímavé fakty o citróne vieme?

Kapusta

Obyčajná kapusta v de luxe prevedení

Kapusta v surovom stave obsahuje dôležité živiny ako vitamín C a enzýmy. Ak hľadáte spôsob ako si ju dopriať v surovom stave a neprísť o živiny, vyskúšajte tento recept.

Zelené smoothie

Sila zelených nápojov

Zelené smoothie nápoje skrývajú v sebe množstvo živín, vitamínov, minerálov a ďalších prospešných látok. Pripravíme si ich zmixovaním ovocia, listovej zeleniny a byliniek.

Jahody

Jahodové tahini

Výborné a chutné jahodové tahini, ktoré pripravíte jednoducho a rýchlo. Môžete ho použiť ako alternatívu nutely alebo ako náplň do palaciniek.

Keltská žihľavová polievka

Na 4 porcie potrebujeme: V hrnci rozpusťte maslo. Do masla hoďte zemiaky, cibuľu a pór. Podľa chuti osoľte a okoreňte a poduste prikryté približne 10 min. Prilejte vývar a keď začne vrieť, znížte teplotu a pridajte žihľavu. Povarte pár minút a vlejte smotanu. Nakoniec rozmixujte v mixéri na hladkú kašu. Podávajte ešte teplé.

Novinky a tipy do vašej schránky

Nakupujte výhodne a žite zdravšie