Spoločnosť Dr. Niedermaier Pharma GmbH sa už desaťročia venuje výskumu trojstupňového fermentačného procesu – tzv. kaskádovej fermentácii. Tento proces fermentácie (kvasenia) napodobňuje prirodzené trávenie potravy v našej tráviacej sústave (ústa, žalúdok, črevá).
Ovocie, orechy a zelenina, ktoré vstupujú do fermentačného procesu, sa rozložia na lepšie stráviteľné zložky. Sekundárne rastlinné látky sa v priebehu fermentácie koncentrujú a menia, v tejto podobe sú pre naše telo ľahšie vstrebateľné.
Čo pribudlo do novej receptúry?
Výsledkom viacstupňového fermentačného procesu je elixír REGULATESSENZ®, ktorý je základom všetkých Regulat® produktov. Nová receptúra esencie REGULATESSENZ® 2.0 bola vyvinutá so zameraním na zdravú a silnú imunitu. Bola rozšírená o 5 nových surovín (mrkva, jablko, granátové jablko, maliny a zázvor). Vďaka nim bola dosiahnutá vyššia koncentrácia cenných sekundárnych rastlinných látok a ich metabolitov.