Keltská žihľavová polievka

Na 4 porcie potrebujeme:

  • 3 lyžice masla
  • 3 hrnčeky ošúpaných a nakrájaných zemiakov
  • 1 nakrájaná cibuľa
  • 2 stredne veľké pórky
  • soľ a čierne korenie na dochutenie
  • 1 l kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 1 hrnček mladej žihľavy, umytej a nasekanej
  • 2 dl smotany

V hrnci rozpusťte maslo. Do masla hoďte zemiaky, cibuľu a pór. Podľa chuti osoľte a okoreňte a poduste prikryté približne 10 min. Prilejte vývar a keď začne vrieť, znížte teplotu a pridajte žihľavu. Povarte pár minút a vlejte smotanu. Nakoniec rozmixujte v mixéri na hladkú kašu. Podávajte ešte teplé.

Žihlava
Zdroj obrázka: www.pixabay.com
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Novinky a tipy do vašej schránky

Nakupujte výhodne a žite zdravšie