Ak v tomto zozname nájdete niečo, čo máte veľmi radi, nezľaknite sa. Neznamená to, že už to nikdy nebudete môcť znova zjesť. To rozhodne nie je účelom tejto tabuľky. Každý človek je iný, no všeobecne sa odporúča jesť 20 – 25 % kyselinotvorných potravín, zvyšok by mala pokryť zásaditá strava.
Kyselinotvorné potraviny
(v tele pôsobia prekysĽujúco)
Neutrálne až mierne kyselinotvorné
Stredne kyselinotvorné
Silne kyselinotvorné
Stačí však, ak si zapamätáte, že najviac váš organizmus prekysľuje cukor, mäso, pasterizované mliečne výrobky a syry, výrobky z bielej múky, alkohol a káva. Kyslá chuť neznamená, že sa jedná automaticky o potravinu, ktorej konzumácia vedie k vzniku prekyslenia v tele. Kyselinotvorné potraviny nemajú nič spoločné s tým, či sú alebo nie sú chuťovo kyslé.
→ Čím vhodne doplniť kyselinotvorné potraviny a čo by malo tvoriť gro vášho jedálnička? Pozrite si našu tabuľku zásadotvorných potravín.
Havajská spirulina – skvelý prostriedok na odkyslenie organizmu
Vyskúšajte zdroj vitamínov, minerálov a enzýmov – našu 100 % čistú havajskú spirulinu. Podporuje vyvážený imunitný systém, pomáha pri procese odkysľovania organizmu a zvyšuje celkovú silu a vitalitu.